Roskilde- drømmen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss går ut på dato, spesielt innenfor faget rockfestivaler som vi deltok på med stor glede da håret hadde riktig farge og månen øvde på rytmegitar.

Denne skribent var fast Roskilde-fyr fra 1984 til 1996 (cirka). Både i våte telt, i grøfta, i andres telt og etter hvert på det strøkne hotell Princen, der Anne-Mette tok imot oss med danske urter på flaske.

Men en dag var den forlengede ungdomstida over og inn i notatboka skrives Roskilde-minner som Neil Young, DumDum Boys, James Blood Ulmer, Imperiet, Holy Toy, The Alarm, Freak Power, Vindtorns poesi, bayer og suppe, Waterboys, Lou Reed, Clash, The Cure, Ramones, Style Council, The Allman Brothers Band, Paul Simon og en haug med band til.

Nå er det Roskilde igjen. Denne helga. Det skal tilstås at fristelsen er der titt og ofte om å stikke ned en tur til, men nei. Det er vel finito, men kanskje i år?

Men er det noen artister som er verdt å få med seg – som en rynkejeger veit hvem er? Jeg tok en tellerunde etter å ha sett plakaten og kom fram til at minst 20 band er aktuelle: Nick Cave & The Bad Seeds, Coldplay, Faith No More, Amadou & Mariam, Håkan Hellström, The Mars Volta, Zyyles, Mew, Social Distortion, Lucinda Williams, Lilly Allen, Ida Maria, Ulf Lundell, Klovner I Kamp, Glasvegas, Skambankt og The Soft Pack. Puh!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer