Roskilde: Oasis mangler respekt

Ledelsen av Roskilde-festivalen slår nå tilbake mot de to britiske gruppene Oasis og Pet Shop Boys som i kveld valgte å avlyse sine konserter etter den tragiske ulykken. Festivalledelsen synes de opptrer respektløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en felles pressemelding fra Oasis og Pet Shop Boys skriver de at det ville være mangel på respekt for de omkomne og deres familier hvis de skulle ha spilt på den oransje scenen der åtte mennesker mistet livet i går kveld.

Men den plutselige avlysningen får festivalleder Leif Skov til å kalle bandene respektløse overfor sine fans.

- Slik jeg ser det utsettes publikum og festivalen for en langt større risiko ved at de nekter å spille for sine egne fans, sier en ergerlig Leif Skov, som understreket at ingen andre grupper hadde meldt avbud.

De to britiske gruppene meldte avbud bare noen timer før Oasis skulle gå på scenen. I pressemeldingen kritiserer gruppene festivalledelsen for at den ikke har endret på sikkerhetsopplegget ved konsertene, og mener at det ikke er noen garanti for at det ikke vil skje en gjentakelse av ulykken.

- De oppfatter det som respektløst ikke å spille. Jeg mener det er respektløst å avlyse. Samtlige av de andre gruppene har gått med på å spille under de samme sikkerhetsvilkårene som Oasis og Pet Shop Boys nå nekter å spille under, sier Skov.

(NTB)