Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roskilde-ofrene ble kvalt

Politiets undersøkelser viser at Roskilde-ofrene fikk presset sammen lungene. De åtte mennene ble kvalt, ikke trampet i hjel slik det har blitt antatt. Publikum skal ha vært usedvanlig ville under Pearl Jam-konserten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitneforklaringer og politiets undersøkelser gir et skremmende bilde av kvelden det gikk så forferdelig galt. Publikum var mer utagerende enn vanlig, og folkemassen skapte voldsomme bølgebevegelser. Det var denne pressingen som tok livet av åtte unge menn.

- Ofrene har fått sammenpresset lungene, slik at de ikke var i stand til å puste, sier visepolitimester Bent Rungstrøm til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Vitner

Undersøkelsene er foreløpige. Først om en uke kommer resultatet av de rettsmedisinske undersøkelsene som kan fastslå dødsårsaken med sikkerhet. Inntil da vet politiet heller ikke om noen av ofrene var påvirket av rusmidler, skriver den danske avisen B.T. online.

Politiet etterlyser flere vitner. Så langt har bare rundt ti mennesker oppsøkt politiet. De forteller om et voldsomt kaos foran Orange Scene hvor Pearl Jam spilte.

- Det var mer røre enn vanlig. Det er vanlig at publikum løfter opp folk som bæres rundt over hodene på konsertgjestene, men fredag skjedde det i langt større omfang enn normalt, sier Rungstrøm.

Tar ikke kritikk

De kraftige bølgebevegelsene veltet folk. Noen klarte ikke å komme seg på beina igjen. Vitner forteller at folk lå flettet inn i hverandre uten mulighet til å slippe løs.

Politiet har ennå ikke vurdert om festivalvaktene reagerte korrekt og hurtig nok. Festivalledelsen tok ikke kritikk da de holdt pressekonferanse i dag.

- Jeg bestemmer ikke om vi har gjort noe galt eller ikke. Det avgjøres av myndighetene. Så langt har de konkludert med at vi ikke kan lastes, sier festivalleder Leiv Skov.

Vil ikke oppgi navn

Med lav stemme svarte Skov på kritiske spørsmål fra verdenspressen. Han er så sterkt preget av ulykken, at han ikke vil love at det blir festival neste år.

- Jeg tror det vil bli det, men helt sikkert kan jeg ikke si det, sa Skov, og så ned i bordplata.

Selv om alle åtte nå er identifisert, vil ikke politiet oppgi navnene.

- Det har vi aldri tenkt å gjøre, for vi vil ikke medvirke til at de pårørende kommer i medienes søkelys. Det vil vi ikke risikere, sier visepolitimester Bent Rungstrøm ifølge NTB.

VITNER: Vitner har gitt en skremmende beskrivelse av den tragiske kvelden i Roskilde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling