Roskilde-tragedien etterforskes på ny

Den danske justisministeren har beordret ny etterforskning etter ulykken på Roskildefestivalen i fjor sommer. Ni mennesker ble trampet til døde under konserten til Pearl Jam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Frank Jensen har beordret ny etterforskning av hva som skjedde under Roskildefestivalen på grunn av kraftig kritikk mot politiets etterforskning, skriver den danske avisen Jyllands-Postens nettutgave.

Politiet i Roskilde la frem en foreløpig redegjørelse rett etter ulykken den 30. juni i fjor. Den endelige rapporten ble lagt frem like før jul. Arrangørene ble frifunnet.

Men en pappa til en av de omkomne klaget politiets etterforskning inn til politiet. Finn Tonnesen klaget over at det var politiet i Roskilde som etterforsket saken. De var også tilstede under konserten.

Kritikken har fått støtte av en strafferettsekspert, men justisministeren gir ingen direkte kritikk av politiet i Roskilde.

Justisministeren sier at politiets undersøkning er grundig gjennomført, men han beordrer ny etterforskning fordi han frykter at tilliten til politiet kan bli svekket.

Mannen som fikk justisministeren til å beordre ny etterforskning, Finn Tonnesen, er svært tilfreds med beslutningen.

- Jeg er glad for at vi lyktes. Jeg synes vi har en meget viktig sak, sier han i en kommentar, skriver Jyllands-Posten.

Tonnesen gikk grundig fram i sin klage. Han fikk tilgang til politiets avhør, og leste igjennom 300 sider med sammendrag av avhørene. Med den bakgrunnen mente han at det kunne reises tvil om politiets konklusjoner i saken.

- De papirer jeg leste gjorde det i det minste mulig å dra en helt annen konklusjon enn den politiet kom fram til, sier Finn Tonnesen til Jyllands-Posten.

Ungdommene gråter og minnes sine venner som døde under konserten med Pearl Jam i fjor sommer. Nå vil den danske justisministeren ha ny etterforskning.