Ross i Norge for å ta et siste farvel

Diana Ross (59) og sønnene Ross Arne (16) og Evan Olav (15) er i Oslo og forbereder seg på morgendagens tunge avskjedsstund i Holmenkollen kapell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asken til Arne Næss jr. vil trolig bli spredd over et sted som betydde mye for ham.

Bisettelsen i morgen vil være forbeholdt den nærmeste familien. Alle de sju barna til Arne Næss og deres tre mødre vil være samlet for å ta farvel.

Markering seinere

Dagbladet møtte i går Diana Ross utenfor Grand Hotell. Svartkledd og vakker smilte den verdenskjente stjernen forsiktig, men hun ønsket ikke å si noe til media.

Etter det Dagbladet kjenner til, vurderer familien å bringe urna til et sted som Arne Næss hadde tilknytning til.

Han har besteget mange topper og har bodd flere steder i verden. Mest kjent er bestigningen av Mount Everest i Himalaya.

Seinere i vinter vil det bli holdt en større minnehøytidelighet i Oslo for venner og kjente fra hele verden.

Ikke åpen scene

- Arne hadde enormt mange venner og mange ville ikke rukket fram på kort varsel. For å kunne planlegge og tilrettelegge for at flest mulig kan komme, planlegges en mer omfattende minnehøytidelighet, sier advokat Erling Lind, som er talsmann for familien.

- Dessuten har dødsfallet vært meget sjokkartet og brutalt for de nærmeste. De vil sørge uten å stå for åpen scene.

I sitt første ekteskap med Filippa Kumlin d'Orey fikk Arne Næss jr. barna Christoffer (36), Katinka (33) og Leona (30). Med Diana Ross kom sønnen Ross Arne (16) og Evan Olav (15). Næss fikk også barna Nicklas Amadeus og Louis med samboeren Camilla Astrup.

«Everest-gjengen» kommer

- Jeg regner med at de vil søke sammen når de er her. De er gode venner, sier Lind om barna.

Også «Everest-gjengen», som Arne Næss besteg Mount Everest sammen med i 1985, er invitert til den private bisettelsen.

- Jeg er veldig glad for å få sagt farvel til Arne på denne måten, sier Ralph Høibakk, som deltok i Everest-ekspedisjonen.

Tung tid

- Arnes familie ønsker å takke for den medfølelse og sympati som har blitt vist dem i de vanskelige dagene etter at ulykken inntraff. Dette har bidratt til å gjøre en meget vanskelig og tung tid noe lettere, heter det i en pressemelding fra advokat Erling Lind.

I OSLO: Diana Ross er i Oslo sammen med sine unge sønner Evan Olav og Ross Arne. Her sammen med en av sønnene utenfor Grand Hotel i Oslo i går kveld.