Roste antisemittisk tale

Sjefen for den tyske hærens elitestyrke KSK er avskjediget fordi han roste en antisemittisk tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brigadegeneral Reinhard Günzel ble avskjediget etter at han sendte et brev til den omstridte konservative CDU-politikeren Martin Hohmann der han roste Hohmanns tale.

Forsvarsminister Peter Struck betegnet det rosende brevet som utålelig og til skade for den tyske hærens omdømme.

- Vi ble øyeblikkelig nødt til å ta konsekvensene av dette, sa forsvarsministeren, som tirsdag ga ordre om at elitestyrkesjefen blir fratatt sin kommandopost og går over til en tilværelse som pensjonist.

Forsvarsminister Struck mener at antisemittisme ikke er vanlig blant tyske soldater.

- Det er snakk om en enkelt forvirret general, som har gitt sin støtte til en CDU-politikers forvirrede holdninger, sa Struck, som fikk støtte til avskjedigelsen av soldatenes fagforening.

I brevet, som den tyske TV-kanalen ZDF offentliggjorde tirsdag, skriver Günzel at Hohmanns tale var «utmerket og sikkert hadde støtte i store deler av befolkningen».

I talen ga Hohmann jødene en stor del av skylden for deres egne lidelser. Han har også vist tegn til å bagatellisere jødeutryddelsene under Holocaust.

Hohmann sa at jødene er et «Tätervolk», et folk av gjerningsmenn. Under revolusjonen i Russland i 1917 iscenesatte russiske jøder myrderier som kunne sammenlignes med Holocaust, framholdt han.

Hohmann har siden beklaget innholdet i talen.

(NTB)