Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roste Gro

FNs generalsekretær Kofi Annan avbrøt sin fjellferie i Norge for å delta i feiringen av Gro Harlem Brundtland, som nylig gikk av etter fem år som WHO-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var regjeringen med statsminister Kjell Magne Bondevik i spissen som hadde tatt initiativ til å gjøre stats på Gro. Blant de 150 gjestene var nåværende og tidligere regjeringsmedlemmer, medarbeidere av Gro gjennom mange år, venner og familie.

- Etter 29 år i tjeneste for det norske og internasjonale samfunnet, unner vi deg nå å ta fatt på et nytt livsavsnitt med mer kontroll over din egen tid. Samtidig både håper og tror jeg at du av og til vil la høre fra deg i samfunnsdebatten, sa Bondevik.

Generalsekretær Kofi Annan takket på vegne av «FN-familien» og betegnet Gro som en uredd, pågående og resultatorientert leder som ikke nølte med å tale de store landene midt imot.

- Hva er det med Norge som gjør at dere framskaffer så mange ekstraordinære mennesker? spurte Annan. I tillegg til Gro nevnte han Thorvald Stoltenberg, Terje Rød-Larsen og Jan Egeland, alle personer som har, eller har hatt, framtredende posisjoner i FN.

(NTB)

- EKSTRAORDINÆR: FNs generalsekretær Koffi Annan roste Gro Harlem Brundtland, og sa at Norge er et land med framskaffer mange ekstraordinære mennesker. Foto: SCANPIX