Roste hverandre

De gjensidige komplimentene president George Bush og president Vladimir Putin utvekslet, er trolig det eneste som blir stående etter det første toppmøtet mellom de to i går kveld utenfor Slovenias hovedstad Ljubljana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg klarte å få et innblikk i hans sjel, sa Bush og inviterte Putin hjem til ranchen sin i Texas til høsten.

- Jeg ville ikke invitert ham til ranchen hvis jeg ikke stolte på ham, sa Bush, som også roste Putin for skatteomleggingen i Russland.

- Jeg var så imponert over forenklingen til flat skatt i Russland. Jeg er ikke sikker på at jeg får samme suksess i Kongressen, sa Bush.

Putin på sin side kalte George Bush «en ærlig, likefram mann som elsker sitt land». Og som svar på invitasjonen til Texas inviterte Putin Bush til sitt hjem i Russland.

Under pressekonferansen etter møtet ble det imidlertid slått fast at de to presidentene fortsatt er uenige om de fremste stridsspørsmålene mellom USA og Russland.

Bekymringer

Om rakettskjoldet Bush vil bygge i strid med ABM-avtalen sa Putin at ABM-avtalen er en hjørnestein i det moderne byggverket for internasjonal sikkerhet.

- Enhver ensidig aktivitet kan bare gjøre ting mer komplisert. Den russiske regjeringens offisielle holdning er vel kjent, sa Putin.

Om USAs ønske om utvidelse av NATO, sa Putin:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer