Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rot i departemententes regnskap

1997-regnskapene til Arbeidsdepartementet og Næringsdepartementet er så mangelfulle at Riksrevisjonen ikke kan godta dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksrevisor Bjarne Mørk Eidem er oppgitt over de to departementenes regnskap. Problemet er mangelfulle bilagshenvisninger, som gjør at revisor ikke kan finne tilbake til bilagene.

- Det håpløse er at vi ikke kan kontrollere om regnskapene er riktige, sier Mørk Eidem til NTB.

Han har imidlertid ingen annen sanksjonsmulighet enn å stemple dem ikke-godkjent, eventuelt gi en helt ubetydelig bot. Riksrettssak er den mangelfulle regnskapsførselen ikke alvorlig nok for.

Mangler kompetanse
Riksrevisjonen har ingen holdepunkter for at noen har forsøkt å berike seg på regnskapsrotet. Ifølge Mørk Eidem er det de tekniske løsningene og kompetansen i forvaltningen det skorter på.

Også en rekke statlige virksomheter får kritikk av Riksrevisjonen for mangelfull regnskapsførsel.

Riksrevisjonen kritiserer arbeidsmarkedsetaten for sviktende rutiner når det gjelder dagpengeutbetalinger og innkreving i forbindelse med misbrukssaker.

Finansdepartementet får kritikk for betydelige feilfordelinger av fylkesskatten gjennom flere år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling