- Rot og rør

Frp er ikke nådige i sin dom over pandemihåndteringen fra Støre-regjeringen. - De må bli mye tydeligere i kommunikasjonen, sier Bård Hoksrud til Dagbladet. - Jeg forstår om folk blir forvirret, sier KrF-leder Olaug Bollestad.

NYE TILTAK: Regeringen holdt pressekonferanse om de nye nasjonale corona-tiltakene. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er spesielt at regjeringen endrer strategi tre ganger på ei uke, det viser at det bare er rot og rør i regjeringens coronahåndtering, sier Frp's Bård Hoksrud til Dagbladet.

Det blir på ny begrensninger på hvor mange som kan samles i sammenkomster i private hjem - maksimalt 10 personer, unntatt julaften og nyttårsaften, hvor grensa settes på 20.

Dette ble klart på regjeringens pressekonferanse i kveld. Der kom også et nasjonalt påbud om å bruke munnbind der meteren ikke kan holdes, oppfordring til hjemmekontor, og skjenkestopp ved midnatt. I det hele tatt manet en alvorsbetont regjering til et nytt skippertak mot en coronasmitte som er ute av kontroll.

- Vingling

Bård Hoksrud rister på hodet av en regjering som nylig ba folk gjennomføre julebord, og som har avvist flere anbefalinger fra helsemyndighetene de siste ukene.

Han trekker også fram at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) nettopp ba Oslo-folket om å «puste med magen» i møte med økende smitte.

Kort tid seinere lanseres altså svært strenge tiltak mot viruset.

- Det er vingling fra regjeringens side. De må bli mye tydeligere i kommunikasjonen, fordi Støre har byttet strategi igjen og igjen. Det gjør det vanskelig for folk å henge med og vite hva de skal gjøre, legger Hoksrud til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.