Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rot på drosjesentralen i Brussel kan ha hindret angriperne

Skal ha hindret ytterligere blodblad på flyplassen, ifølge avisen DH.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosjeselskapet sendte en mindre bil til å plukke opp de mistenkte gjerningsmennene enn den de hadde bestilt, skriver avisen La dernière heure (DH).

Avisen siterer anonyme kilder som hevder Ibrahim El Bakraoui og de to andre mennene bestilte en maxitaxi som skulle ta dem fra leiligheten nord i byen til Zaventem lufthavn med mye bagasje tidlig tirsdag morgen.

Da sjåføren møtte opp i en mindre bil, fikk ikke de tre mennene plass til de fire tunge koffertene i bagasjerommet. En av koffertene ble satt igjen.

Politiet har ikke kommentert saken.

Ifølge den belgiske TV-stasjonen VRT kontaktet en drosjesjåfør politiet straks han hørte om eksplosjonene på den internasjonale flyplassen i Zaventem utenfor Brussel. Kort tid i forveien fraktet han tre menn fra bydelen Schaerbeek til flyplassen.

Sjåføren skal ha reagert på at mennene insisterte på å løfte koffertene sine selv og ikke ville ha hjelp til å håndtere bagasjen. Det er angivelig drosjesjåførens tips som førte politiet til et hus hvor det ble funnet et IS-flagg og en bombe under en razzia tirsdag.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart