Rotet med skatt og regnskap

Det er ikke første gang det stormer rundt Terje Rød-Larsen. Han har lenge hatt dårlig hukommelse når det gjelder inntekt og regnskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 1997 var Terje Rød-Larsen den første som fikk telefon fra Norges nye statsminister med spørsmål om han ville bli statsråd. Thorbjørn Jagland ville ha vennen hjem fra Midtøsten. Rød-Larsen sa ja og ble planleggingsminister. Aftenposten beskrev ham som «en kreativ entrepenør». De skrev også at de som kjenner Rød-Larsen, hadde problemer med å forestille seg at han kunne være en ryddig sjef i departementet.

Det tok ikke lang tid før de fikk rett.

Fiskerot i Finnmark

I november avslørte bladet Fiskaren at den nye superstatsråden sammen med statsråd-kollega Gudmund Hernes hadde vært med på å starte bedrift i Finnmark. Fiskeeventyret FIDECO endte med at 80 millioner kroner gikk tapt. Selv sa Rød-Larsen at han bare hadde vært med på avviklingen av bedriften fordi han ble spurt om det. Men det tok en knapp uke før han ble avslørt i løgn: Rød-Larsen hadde flere fingre med i spillet om FIDECO. Blant annet var han markedsdirektør i bedriften i et år. Han var også styreleder i Fafond, FIDECOs største aksjonær.

Som styreleder i Fafond glemte Terje Rød-Larsen å sende inn lovpålagt årsregnskap til fylkesmannen. År etter år var regnskapene så forsinket at fylkesmannen måtte purre for å få dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer