Rotoren og et girfeste løsnet under helikopterstyrten ved Turøy

13 personer omkom i ulykken.

LØSNET:  Rotoren på helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland for 14 dager siden, løsnet sammen med festeanordningen for giret. Her de fem rotorbladene foran de andre vrakrestene inne på Haakonsvern i Bergen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
LØSNET: Rotoren på helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland for 14 dager siden, løsnet sammen med festeanordningen for giret. Her de fem rotorbladene foran de andre vrakrestene inne på Haakonsvern i Bergen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VG er kjent med at Statens Havarikommisjon har funnet festeanordningene bolt og selve festet, som holdt staget fast til toppen av hovedgir-boksen. Støttestaget som er med på å holde girboksen til rotoren på plass og selve rotoren ble funnet 3-400 meter unna havaristedet, ifølge avisen.

Statens Havarikommisjon advarer mot å trekke årsaksslutninger ut fra dette. Klokken 18.30 fredag kveld skal Statens havarikommisjon for transport legge fram en rapport som ifølge kommisjonen ikke inneholder noen konklusjoner eller sikkerhets-tilrådinger.

13 mennesker mistet livet da et Super Puma-helikopter styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag 29. april. I forrige uke sendte selskapet som produserer helikopteret, franske Airbus, ut et rundskriv til alle sine kunder hvor de ba dem sjekke akkurat disse støttestagene og hvor hardt de var skrudd til.

Havarikommisjonen har siden ulykken lett med dykkere etter deler fra helikopteret som kan være med å bidra til å finne ut hva som skjedde i forkant av ulykken.

(NTB)

Les om ofrene, etterforskningen og vitnene i denne nettspesialen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer