«Rotta» frikjent

Torkjel Alsaker (41) ble i Drammen tingrett tirsdag frikjent for å ha gitt ordre om bomben mot Bandidos-hovedkvarteret i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, hadde lagt ned påstand om å dømme Alsaker til ubetinget fengsel i 16 år.

36 år gamle John Gerhard Berg, som har tilstått at det var han som tente på lunta på bomben, ble dømt til 10 års fengsel.

Roger Elvsveen, som skal ha vært sentral i planleggingen av attentatet ble dømt til åtte års fengsel. 32 år gamle Kai Mosether, som kjørte fluktbilen fra Drammen til Hamar, ble dømt til fem års fengsel. De tre siste tiltalte fikk tre års fengsel hver.

Bomben, som jevnet Bandidos-hovedkvarteret i Drammen med jorden 4. juni 1997, kostet 51 år gamle Irene Astrid Bækkevold livet, og forårsaket skader for om lag 285 millioner kroner.

Det var stor spenning knyttet til Torkjell Alsakers sak. Påtalemyndighetene mener han har vært mangeårig president av Hells Angels, og at han ga ordren om å sprenge hovedkvarteret til den rivaliserende MC-klubben i Drammen. Alsaker benekter begge deler.

- Jeg anser det å gi ordren om å utføre en slik aksjon som det mest alvorlige. Hells Angels er en organisasjon der den som får en ordre, utfører den, sa aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, i sin prosedyre.

Hele dommen vil først bli offentlig i morgen, får Dagbladet.no opplyst ved Drammen tingrett.

Advokat Kjerstin Kirkemo er bistandsadvokat for Jan Bækkevold. Kona hans døde i attentatet, og han har fremmet et krav på 120000 kroner i erstatning. Kirkemo var ikke klar over dommen før Dagbladet.no ringte henne rett før klokka 15.

- Vi forholder oss til dem som er dømt. De vil bli solidarisk ansvarlige. Vi har ikke prosedert på skyldspørsmålet, så at Alsaker er frikjent forandrer ikke vår påstand, sier hun til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.