Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Rotte-feber» truer tusenvis etter flom i India

Flere hundre personer fryktes smittet. Har voldsomme smerter og feber.

FRYKTER SPREDNING: Rundt 200 personer er blitt syke av det helsepersonell frykter kan skyldes «rotte-feber», i Kerala-provinsen, sør i India. Bildet er noen år gammelt, men også den gangen ble store mengder rotter drept for å unngå spredning av sykdom. Arkivfoto: Epa / Scanpix
FRYKTER SPREDNING: Rundt 200 personer er blitt syke av det helsepersonell frykter kan skyldes «rotte-feber», i Kerala-provinsen, sør i India. Bildet er noen år gammelt, men også den gangen ble store mengder rotter drept for å unngå spredning av sykdom. Arkivfoto: Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
STORE ØDELEGGELSER: Flyfoto viser de store ødeleggelsene i den sørlige provinsen Kerala. Foto: Sivaram V / Reuters / Scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Flyfoto viser de store ødeleggelsene i den sørlige provinsen Kerala. Foto: Sivaram V / Reuters / Scanpix Vis mer

Siden starten av august har Kerala-provinsen, helt sør i India, vært rammet av et voldsom regn og flom. Mer enn 500 personer er døde på grunn av uværet, men nå rammer enda en katastrofe innbyggerne i provinsen, melder både Al Jazeera, Reuters og flere andre medier.

Nå er det «rotte-feber» som skaper problemer. Ni personer skal være døde, men det fryktes at tallet er høyere, ifølge Reuters. Minst 200 personer skal ha kommet til sykehus med samme symptomer: Høy feber, voldsomme muskel- og magesmerter, kvalme og oppkast.

- Disse folkene er syke på grunn av flommen. Rotta er årsaken, derav navnet «rotte-feber», sier Rajeev Sadanandan, sjefsekretær ved helsedepartementet i Kerala, ifølge Al Jazeera.

Flere sykdommer

Helseministeriet i regionen begynte allerede i august å dele ut forebyggende medisin for å unngå utbrudd av «rotte-feber» og andre vannbårne sykdommer som kolera og tyfus.

Ikke bare rotter, men også andre dyr kan være bærere av sykdommen. Sadanandan nevner både kyr og hunder.

- Når de blir smittet, vil urinen deres være bærer av bakterien. Mange av de smittede dyrene var infisert og døde under flommen. Derfor er bakterienivået i vannet høyt, sier sekretæren.

Enorme ødeleggelser

Flommen har allerede skapt store problemer for provinsen. I tillegg til de over 500 som døde av flommen, ble over en million mennesker tvunget på flukt fra hjemmene sine. En rekke hus, veier, broer og dyrket mark ble ødelagt.

Hele Norges coronakart