«Rotte-Frida» dro på nabobesøk gjennom do

Firbeinte Frida benyttet sjansen da vertsfamilien var bortreist og tok seg en dukkert i kloakkrørene. Hun skremte vettet av naboen da hun plutselig dukket opp igjen - i feil toalett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette Furseth og sønnen Ruben (11) var bortreist til Bergen da kjæledyret deres, rotta Frida, rømte. Da de kom tilbake, så Ruben straks at luka til buret var åpen, og Mette la merke til at toalettet var grumsete og skittent.

- Vi trodde aldri vi skulle se henne igjen, sier hun.

Mamma måtte forklare Ruben at Frida nok hadde funnet seg en ny rottefamilie ute i det fri.

Vettskremt nabo

Men så banket naboen på døra. Hun kunne fortelle om et besøk av en ekte kloakkrotte i toalettskåla. Naboen forklarte hvordan hun hadde forsøkt å kvitte seg med den ubudne og lurvete gjesten gjennom å spraye massevis av reingjøringsmiddel på den - for deretter å trekke den ned i do!

- Tenk hvis det hadde vært ei gammel dame som hadde stått der. Da kunne det ha gått riktig galt, sier naboen, som selv har hjerteproblemer.

Enda større sjokk fikk hun da hun skjønte at det var sin hårete nabo hun hadde prøvd å ta rotta på.

Reddet av venninnen

Like etter at naboen var gått, måtte en besøkende venninne til Mette, Hildegunn Gjerstad, et lite ærend på toalettet. Der fant hun Frida - plaskende i toalettskåla.

- Jeg visste jo at hun var savnet, så jeg ble bare glad da jeg så henne, sier hun.

Rotte-Frida hadde klart å finne veien tilbake til toalettet hun rømte fra.

Hildegunn nølte ikke et sekund med å stikke begge hendene nedi toalettet for å redde henne.

Lykkelig gjenforent

Frida er nå lykkelig gjenforent med rottekameraten Lurven, som holdt seg inne i buret til tross for den åpne luka. De to rottene har vært uatskillelige helt siden Frida kom tilbake.

TILBAKE HOS MATMOR: Så brennende var «Rotte-Frida»s ønske om å finne hjem at hun krabbet gjennom kloaknettet til matmor Mette Furseth. Innfelt Hildegunn Gjerstad, som fant Frida i toalettskåla.