- Rotte på Menyen

Ei diger feit rotte under butikkreolene ødela julestemningen i Meny-butikken på Sørlandssenteret i Kristiansand. I natt ble skadedyrbekjempere fra Anticimex satt inn i rottejakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Et større antall rottefeller ble utplassert i den julepyntede forretningen. Mellom knask og delikatesser ble rottefellene utplassert i håp om å knerte eventuelle gjenværende skadedyr.

Beskriver rotta

Alarmen gikk da ei svær rotte ble observert mens den løp over gulvet og forsvant under en varehylle inne i den store Meny-butikken.En kvinnelig kunde løp sporenstreks bort til kjøttavdelingen og gjorde anskrik.Overfor NRK Sørlandet forteller hun at det ikke var tvil om at det var ei rotte hun så: - Den var stor og brungrå, rundt 20 centimeter lang pluss halen, sier kvinnen. Hun sier at hun først ikke trodde det var sant at hun hadde sett ei rotte i matvarebutikken.

- Kloakkdyr

I går fikk Meny besøk av inspektører fra Næringsmiddeltilsynet. Det ble funnet sikre spor etter en eller flere rotter. Inspektørenes konstatering bygger på funn av rotteavføring i området rundt en rørgjennomgang til Sørlandssenteret.- Rotter finnes overalt, men de skal selvsagt ikke være inne i butikken. Det er ikke akseptabelt, sier Nils Rikard Nyberg i Næringsmiddeltilsynet. - Rotter lever i kloakken og kan være smittespredere, sier han.

Meny-sjefen beklager

Etter gårsdagens inspeksjon ble det bestemt at profesjonelle skadedyrbekjempere skulle forsøke å ta rotta på den høyst ubudne inntrengeren i Meny-butikken. Noe av årsaken til engasjementet er at ingen vet hvor mange individer som har søkt inn på det store handlesenteret.Butikksjefen i Meny-forretningen på Sørlandssenteret vil ikke si noe om saken ettersom Menys hovedledelse har gitt sine ansatte munnkurv overfor pressen.Daglig leder Christian Eriksen i Meny-kjeden beklager at skadedyret hadde forvillet seg inn i butikken. - Men dette har ikke så mye med vår internkontroll av mat å gjøre, sukker han. Kjedelederen gir uttrykk for en smule oppgitthet over at nær sagt alle hendelser som kan spores til kjeden får spesielt stor oppmerksomhet i mediene.

ROTTEJEGER: En profesjonell rottefanger fra skadedyrselskapet Anticimex utplasserte en rekke rottefeller i Meny-butikken etter stengetid i går. Her plasseres fella under ølreolen.