Rotten dogjest

Marit Graeter ante fred og ingen fare mens hun gjorde sitt fornødne. Så hørte hun krafselyden fra doskåla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det neste Marit så var to små poter og et par ører. Da skjønte hun at det var en rotte som lå og badet i toalettet.

- Det var en så ekkel opplevelse at jeg ennå har problemer med å nærme meg toalettet i første-etasjen. Heldigvis har jeg et toalett oppe i andre-etasjen, sier Graeter til Rogalands Avis.

Marit har aldri tidligere vært plaget med rotter. I boligen sin på Lura i Rogaland hørte Graeter krafselyder i veggen for det uønskede skadedyret dukket opp mellom beina hennes.

- Jeg hadde tidligere på dagen hørt lyder i veggen, men trodde da at det kunne være en fugl. Jeg tenkte faktisk ikke på rotter i det hele tatt. Nå i ettertid skjønner jeg at krafsingen kom fra en rotte, i og med det kom fra veggen hvor kloakkrøret går sier Graeter.

Ved Rørhab i Sandnes fikk hun beskjed om å helle kokende vann ned i toalettet for å jage rotta vekk.

- Men jeg kan nå høre krafselyder i veggen igjen, så jeg er redd for at rotta er på vei opp igjen, sier hun. Dolokket ligger nå nede etter den skremmende opplevelsen.

Graeter har vært tilkoblet et privat kloakkanlegg, men har søkt om å få koble seg til det kommunale anlegget i håp om å unnslippe kloakkrotter. I mellomtiden kommer hun nok til å bruke noen liter kokende vann før dobesøkene sine.

john.rasmussen@dagbladet.no

IKKE VELKOMMEN: Lite trivelig selskap under dobesøk.
EKKELT NOK: Marit Graeter fikk besøk av ei rotte i toalettet.