Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rottene kryr i Storbritannia

Storbritannia kryr av rotter. De pelskledde gnagerne, som folk flest syns er ekle og som kan være farlige smittebærere, har ynglet i slik omfang i øyrikets kloakker at det nå er opprettet en egen pressgruppe som krever totalfornyelse av kloakkledningsnettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til elendigheten er to tiårs manglende vedlikehold, synder som må føres på den tidligere konservative regjeringens konto, sier en talsmann for pressgruppen CROSS. Forkortelsen står for Campaign for the Renewal of Older Sewage Systems, kampanjen for fornyelse av eldre kloakknett.

- Situasjonen er virkelig desperat, sier underhusrepresentanten Joan Walley fra regjeringspartiet Labour. - Det må handles straks, og jeg har henvendt meg til visestatsminister John Prescott og bedt ham innkalle til kloakktoppmøte for løse denne krisen.

Vi ser nå tegn til at hele kloakksystemet begynner å gå i oppløsning. Dette er en direkte konsekvens av at myndighetene, fra regjeringen selv og nedover i apparatet, har sittet med hendene i fanget og sett på forfallet i mange år, sier lederen for CROSS Stephen Battersby.

Battersby og CROSS legger skylden for forfallet på de konservative regjeringene som styrte Storbritannia fra 1979 til 1997. Disse var så opptatt av å spare offentlige utgifter, både på det sentrale og det lokale plan, at kloakkene fikk forfalle og rottene yngle fritt, hevder de to.

(NTB-Reuters)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!