Rottene lever fett på juleribba di

Koser seg med maten du ikke orker.

LEVER FETT NÅR DU ER METT: Rottene koser seg med ribbefett som skyldes ned i vasken eller do. Foto: Håkon Eikesdal.
LEVER FETT NÅR DU ER METT: Rottene koser seg med ribbefett som skyldes ned i vasken eller do. Foto: Håkon Eikesdal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Julematen skal være fet og god, men vi klarer ikke spise alt. Etter middagen skyller vi det ut i vasken eller i do. Når rørene blir tette, og fettet samler seg, da jubler alle rottene og koser seg.

Fett i rørene er et problem i ni av ti norske kommuner, og problemet øker, viser en undersøkelse fra bransjeforeningen Norsk Vann, ifølge Teknisk Ukeblad. Verst er det i gamle hus med jernrør. Skjer blokkeringen i det kommunale nettet, risikerer man at vann slår opp gjennom sluket i gulvet.

- Fett og matrester i rørene tiltrekker seg rotter, og det er et stort problem i de større byene, sier rørleggermester Roger Kjær.

Rørleggerne har nok å gjøre i disse tider, men det fins råd som er mindre dyre - hvis det da ikke har tettet seg fullstendig allerede.

- Hvis man renser vannlåsen jevnlig, bruker avløpsåpner og ikke heller fett og matrester i vasken, unngår man at det tetter seg, sier rørleggeren, som understreker at fett skal kastes i søpla.

- Noen skyller det ned i toalettet. Det er bedre, men dette kan også skape problemer for kommunale rør. Derfor er det best å kaste alt i søpla, sier Roger Kjær, ifølge det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer