Røtter og føtter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så har Steinar Lem kommet med en ny undergangsprofeti. Denne gangen handler det ikke om klimakatastrofen eller overforbrukskatastrofen, men om muslimkatastrofen – du vet den som «sniker» seg innpå oss, og som det «ikke er lov å snakke om».

Lem har nemlig sluttet seg til rekken av halvradikale norske menn som nå har sett shariaskriften på veggen. Hege Storhaug og Human Rights Service jubler over enda en rekrutt til kampen, og har fått den nyfrelste Lem til å utdype sine tanker på deres nettside. Der advarer han i kjent stil om at muslimene snart er i flertall – først tar de Oslo, så tar de hele Norge. Han boltrer seg sånn i islamofobe klisjeer og merkverdige utlegninger om blant annet «buskmennene i Kalahari» som representerer «en sjelden, spirituell kultur», at han helt glemmer å forklare hvor han har det fra at muslimene snart får flertall her i landet. Hvorfor hører han på Frp’s propaganda og ikke på profesjonelle demografer? Det får vi ikke vite. I stedet får vi vite at «taket på ikke-vestlige innvandrere må begrenses sterkt», ellers vil samfunnet rakne. Men vi trenger ikke vente til de blir majoritet, det holder at det blir flere av dem. I Aftenposten skrev han før påske at: «et økende antall muslimer [min utheving] betyr mer konflikter, mer vold og et svekket nasjonalt fellesskap.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer