ENGASJERT: 28-årige Rouba Mhaissen mener det verste Norge kan gjøre, er å la flyktningene sitte isolert på asylmottak. - Ikke straff dem med isolasjon og venting, sier kvinnen som er kåret til en av de 30 mest innflytelsesrike menneskene i verden av Forbes. Hun hjelper hundretitusenvis av syriske flyktninger i Libanon, og vil gjøre verden til et bedre sted. Foto: Nina Hansen 
ENGASJERT: 28-årige Rouba Mhaissen mener det verste Norge kan gjøre, er å la flyktningene sitte isolert på asylmottak. - Ikke straff dem med isolasjon og venting, sier kvinnen som er kåret til en av de 30 mest innflytelsesrike menneskene i verden av Forbes. Hun hjelper hundretitusenvis av syriske flyktninger i Libanon, og vil gjøre verden til et bedre sted. Foto: Nina Hansen Vis mer

Rouba Mhaissen er en av verdens mest innflytelsesrike: - Sett flyktningene i jobb

Å la flyktninger sitte og vente på asylmottak i årevis, er å gjøre både dem - og Norge - en bjørnetjeneste, mener Rouba Mhassain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våren 2011 var libanesisk-syriske Rouba Mhassain i ekstase: Diktator etter diktator falt og det var plutselig håpet om at demokrati, verdighet, rettferdighet og frihet omsider skulle få fotfeste, også i Midtøsten. I slutten av 2011 dro Mhaissen fra London til Libanon. Her møtte hun en rekke syriske familier som hadde flyktet fra det som allerede var en blodig krig i Syria.

Fakta Rouba Mhaissen 28 år. Halvt syrisk, halvt libanesisk.Bor i London, jobber i verden.Forbes kåret Mhaissen til en av verdens 30 mest innflytelsesrike personer under 30 år i år.Grunnla organisasjonen Sawa for Development & Aid i 2011, for å hjelpe syriske flyktninger i Libanon.Økonom, aktivist og utviklingsekspert.Hennes organisasjon, Sawa, gir syriske flyktninger mat, utdannelse og husly.

- Gjestfriheten de viste meg var fantastisk, selv om menneskene hadde det veldig vanskelig. Jeg dro London og startet å samle inn penger. Den lille ideen har nå ført til at jeg, mer enn fem år etter, leder en stor organisasjon, sier Mhaissen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn