ENGASJERT: 28-årige Rouba Mhaissen mener det verste Norge kan gjøre, er å la flyktningene sitte isolert på asylmottak. - Ikke straff dem med isolasjon og venting, sier kvinnen som er kåret til en av de 30 mest innflytelsesrike menneskene i verden av Forbes. Hun hjelper hundretitusenvis av syriske flyktninger i Libanon, og vil gjøre verden til et bedre sted. Foto: Nina Hansen 
ENGASJERT: 28-årige Rouba Mhaissen mener det verste Norge kan gjøre, er å la flyktningene sitte isolert på asylmottak. - Ikke straff dem med isolasjon og venting, sier kvinnen som er kåret til en av de 30 mest innflytelsesrike menneskene i verden av Forbes. Hun hjelper hundretitusenvis av syriske flyktninger i Libanon, og vil gjøre verden til et bedre sted. Foto: Nina Hansen Vis mer

Rouba Mhaissen er en av verdens mest innflytelsesrike: - Sett flyktningene i jobb

Å la flyktninger sitte og vente på asylmottak i årevis, er å gjøre både dem - og Norge - en bjørnetjeneste, mener Rouba Mhassain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Våren 2011 var libanesisk-syriske Rouba Mhassain i ekstase: Diktator etter diktator falt og det var plutselig håpet om at demokrati, verdighet, rettferdighet og frihet omsider skulle få fotfeste, også i Midtøsten. I slutten av 2011 dro Mhaissen fra London til Libanon. Her møtte hun en rekke syriske familier som hadde flyktet fra det som allerede var en blodig krig i Syria.

Fakta Rouba Mhaissen 28 år. Halvt syrisk, halvt libanesisk.Bor i London, jobber i verden.Forbes kåret Mhaissen til en av verdens 30 mest innflytelsesrike personer under 30 år i år.Grunnla organisasjonen Sawa for Development & Aid i 2011, for å hjelpe syriske flyktninger i Libanon.Økonom, aktivist og utviklingsekspert.Hennes organisasjon, Sawa, gir syriske flyktninger mat, utdannelse og husly.

- Gjestfriheten de viste meg var fantastisk, selv om menneskene hadde det veldig vanskelig. Jeg dro London og startet å samle inn penger. Den lille ideen har nå ført til at jeg, mer enn fem år etter, leder en stor organisasjon, sier Mhaissen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn