Røveren som fengslet verden

I går morges satte togrøver Ronald Biggs beina på engelsk jord for første gang på 35 år. 71-åringen ble arrestert og satt i varetekt. Playboylivet er definitivt over for mannen som har levd som en kjendis på sin kriminelle handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RONALD BIGGS er togrøveren som maktet å lage et livslangt show av sin forbrytelse. Helt fra «Det store togranet» ble gjennomført klokka halv fire om morgenen 8. august 1963, har historien fascinert og fengslet en hel verden.

Da de 15 gjerningsmennene ranet posttoget på vei fra Glasgow til London, lyktes de i å gjennomføre det som ble stående i historien som det største togranet noensinne. 2,6 millioner pund i datidas valuta tilsvarer om lag 50 millioner av dagens pund.

Iført finlandshetter robbet de maskerte skurkene toget for 120 sekker stappfulle av penger. Togføreren Jack Mills ble slått i hodet med ei jernstang da han nektet å utføre ordre. Han kom aldri mer tilbake i arbeid. Ranet preget Jack Mills helt til han døde i 1970.

DET VAR EN SYK og gammel Biggs som satte beina på engelsk jord klokka 9 lokal tid i går morges. 71-åringen har hatt tre slag, det siste for 18 måneder siden har gitt ham varige men. I dag er han delvis lammet, og han har mistet taleevnen.

Rundt 60 politifolk møtte ham på flybasen Northolt like utenfor London da han fant ut at det var på tide å vende hjem igjen. England største tabloidavis The Sun hadde leid flyet som brakte Biggs tilbake til hjemlandet. Det var avisas utsendte journalister som hjalp Biggs med å sende en e-post til Scotland Yard i forrige uke. «Jeg vil overgi meg nå. Jeg trenger et pass for å fly hjem til Storbritannia. Jeg er forberedt på å bli arrestert når jeg lander på Heathrow,» het det i brevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer