Røverkjøpene de tjente rått på

Skal ha pumpet opp prisen, solgt til seg selv og forlatt regninga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): I går ble de to antatte hovedmennene bak Østfold-bedrageriene varetektsfengslet i fire uker.

De to, som politiet mener er svindelmesterne i et større kriminell nettverk, har begge anket kjennelsene. Politiet mener å knytte en 39 år gammel norsk-tyrker til et lånebeløp på til sammen nærmere 40 millioner kroner. Disse skal han ha fått ved hjelp av falske takster og falske lønnsdokumenter.

- Kjøpt billig, solgt dyrtPolitiet har siktet mannen for 16 unike tilfeller. En 30 år gammel kosovoalbaner, som deler styreverv med 39-åringen i et eiendomsselskap, knyttes til 17 slike saker. Ingen av dem erkjenner et eneste punkt i den omfattende siktelsen.

- De har kjøpt billige eiendommer, pusset dem opp og videresolgt dem, sier 39-åringens forsvarer, Torgeir Røinås Pedersen til Dagbladet. Det samme sier 30-åringens forsvarer, Torjus Torjusen, på vegne av sin klient.

- Ser ikke oppusset ut Dagbladet besøkte i går en rekke av de mistenkelige boligene i Fredrikstad og Sarpsborg. Mange av adressene knyttes til begge de siktede i forhold til lån og refinansieringslån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.