Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røvertoktet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag for 25 år siden ble Venstre splittet under det dramatiske landsmøtet på Røros. Ikke før i år er partiet kommet så noenlunde til hektene igjen - da det så vidt passerte sperregrensen på fire prosent. Men regjeringsdeltakelsen har gitt partiet en politisk posisjon det ikke fikk ved valget.
  • Selv om det for ti år siden skjedde en formell samling av de to partirestene fra Røros, satte de bitre personlige motsetningene sitt preg på Venstre helt til en ny generasjon nå har overtatt. Så var det da også et skikkelig politisk røvertokt som skjedde da mindretallet i stortingsgruppa nektet å bøye seg for alle partivedtak og motsatte seg deltakelse i regjeringen Korvald. Men selv om mindretallet ble applaudert av de store partiene og nesten alle landets aviser, var den nye partidannelsen fortapt fra starten av. At utbryterne rev med seg sitt gamle parti, var selvsagt tilsiktet. Men det ble en mager trøst for dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!