Rovhogst ved Ekebergrestauranten

Firmaet som leier Ekebergrestauranten av Christian Ringnes risikerer politianmeldelse for ulovlig hogst.

FØR HOGST: Stien nedenfor Ekebergrestauranten i vinter, før hogsten. Foto: Naturvernforbundet i Oslo/Akershus.
FØR HOGST: Stien nedenfor Ekebergrestauranten i vinter, før hogsten. Foto: Naturvernforbundet i Oslo/Akershus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Daglig leder Gjermund Andersen i Naturvernforbundet i Oslo/Akershus er opprørt over hogsten, som er skjedd på kommunal grunn like ved Ekebergrestauranten i Oslo.

- Dette er et av de siste gjenværende områdene med nokså intakt natur i Osloområdet. Det er svært verdifullt. At dette området sakte men sikkert ødelegges, er veldig skadelig, sier han til Dagbladet.

PolitianmeldesFriluftsetaten i Oslo kommune sier at de ansvarlige for hogsten vil bli politianmeldt.

- Det er skjedd hogst uten vårt vitende. Det betyr at det er ulovlig, og det ser vi alvorlig på. Ganske mange trær er felt, i litt forskjellig størrelse, sier Harald Stølan i Friluftsetaten til Dagbladet. Nå venter han på å få taksert skadene på naturen i området rundt Ekeberg-restauranten. Han sier at hogsten deretter vil bli politianmeldt.

Leietaker sto bak Det var Naturvernforbundet i Oslo/Akershus som i midten av april oppdaget at en rekke trær er hugget og ligger strødd ved stien i skråningen nedenfor Ekebergrestauranten i Oslo. Naturvernforbundet meldte straks fra til Oslo kommune.

Nå viser det seg at det var firmaet som leier Ekebergrestauranten av Christian Ringnes som sørget for hogsten. - Hvert år pleier vi å rydde i skog og busk i områdene rundt restauranten for å opprettholde den fine utsikten, og for at det skal se pent ut rundt restauranten, sier Bjørn Tore Furset, som eier firmaet Ekebergrestauranten as.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.