FØR HOGST: Stien nedenfor Ekebergrestauranten i vinter, før hogsten. Foto: Naturvernforbundet i Oslo/Akershus.
FØR HOGST: Stien nedenfor Ekebergrestauranten i vinter, før hogsten. Foto: Naturvernforbundet i Oslo/Akershus.Vis mer

Rovhogst ved Ekebergrestauranten

Firmaet som leier Ekebergrestauranten av Christian Ringnes risikerer politianmeldelse for ulovlig hogst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Daglig leder Gjermund Andersen i Naturvernforbundet i Oslo/Akershus er opprørt over hogsten, som er skjedd på kommunal grunn like ved Ekebergrestauranten i Oslo.

- Dette er et av de siste gjenværende områdene med nokså intakt natur i Osloområdet. Det er svært verdifullt. At dette området sakte men sikkert ødelegges, er veldig skadelig, sier han til Dagbladet.

Politianmeldes
Friluftsetaten i Oslo kommune sier at de ansvarlige for hogsten vil bli politianmeldt.

- Det er skjedd hogst uten vårt vitende. Det betyr at det er ulovlig, og det ser vi alvorlig på. Ganske mange trær er felt, i litt forskjellig størrelse, sier Harald Stølan i Friluftsetaten til Dagbladet.

Nå venter han på å få taksert skadene på naturen i området rundt Ekeberg-restauranten. Han sier at hogsten deretter vil bli politianmeldt.

ETTER HOGST: Stien nedenfor Ekebergrestauranten i april, etter hogsten. Foto: Naturvernforbundet i Oslo/Akershus.
ETTER HOGST: Stien nedenfor Ekebergrestauranten i april, etter hogsten. Foto: Naturvernforbundet i Oslo/Akershus. Vis mer

Leietaker sto bak
Det var Naturvernforbundet i Oslo/Akershus som i midten av april oppdaget at en rekke trær er hugget og ligger strødd ved stien i skråningen nedenfor Ekebergrestauranten i Oslo. Naturvernforbundet meldte straks fra til Oslo kommune.

Nå viser det seg at det var firmaet som leier Ekebergrestauranten av Christian Ringnes som sørget for hogsten.
- Hvert år pleier vi å rydde i skog og busk i områdene rundt restauranten for å opprettholde den fine utsikten, og for at det skal se pent ut rundt restauranten, sier Bjørn Tore Furset, som eier firmaet Ekebergrestauranten as.

-Det var noen trær som var råtne på nedsiden, som det ikke kom noe som helst grønt på, sier Furset. Han sier at trærne skulle vært fjernet, og blir overrasket når Dagbladet forteller at de må ha ligget siden midten av april.

- Når man fjerner eller tar ned noen stubber sånn som det, ser ikke vi på det som noe lovbrudd, sier han da Dagbladet forteller at Friluftsetaten vil gå til politianmeldelse for ulovlig hogst.