«Røvhul! Dumme svin! Piss meg i øret!»

Dansk politiker i harnisk etter å ha blitt avbrutt i julegrøten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Innenriks- og helseminister Bertel Haarder i Danmark gikk fullstendig av skaftet da han ble intervjuet på DR fredag.

- Jeg orker deg rett og slett ikke i dag. Jeg vet ikke hva slags intervju dette er, jeg skal nok la være å hjelpe deg en annen gang. Nå er jeg opphisset, og du skal faen meg ikke be meg om et intervju en annen gang, sier Haarder til journalisten, mens han gikk fram og tilbake, tydelig opprørt.

Før han leverte følgende salve med lovnad om at han ikke ønsker å snakke med journalisten igjen:

- «Røvhul! Dumme svin! Du behandler mig som lort! Piss meg i øret!»

Kutter i fedmeoperasjoner Bakgrunnen for utbruddet var minister Haarders avgjørelse seint fredag ettermiddag om å kutte i fedme- og ryggoperasjoner, før arbeidsgruppa som er nedsatt for å utrede dette, har levert sin innstilling. Da spørsmål om arbeidsgruppa kom opp i intervjuet med DR, eksploderte det for Haarder.

Ifølge eksperter vil beslutningen til Haarder redusere antall fedmeoperasjoner i Danmark med 75 prosent.

DR avtalte et intervju med Haarder fredag kveld og sendte det først uten å vise utskjellingen av journalisten. Søndag kveld valgte DR å publisere hele intervjuet, som viser hvordan ministeren mister besinnelsen når han får spørsmål om hvorfor han ikke ventet på arbeidsgruppas innstilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer