Rovmord på svensk familie

Politiet på Filippinene fant fire døde og 13 tomhylser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En svensk familie på to voksne og to barn er funnet myrdet i sitt hjem på en liten øy på Filippinene. 

Den svenske pensjonisten (60), hans filippinske kone (35) og deres barn på fem og to år har trolig blitt overrasket av ranere lørdag, og ranerne satt fyr på huset før de forsvant - trolig for å skjule spor. Søndag kveld var ingen pågrepet, melder avisa Sun Star.

Huset der den svenske familien ble rovmyrdet, ligger avsides. Politiet har ikke pågrepet noen søndag kveld, men har funnet 13 tomhylser kaliber 22 på åstedet.

Skrin med gullmynter

Brannen ble slokket uten at huset ble påført større skader. Politiet har også funnet en tom gassboks og et skrin med gullmynter, som var åpnet.

Liket av moren ble funnet i første etasje, mens de to barna lå døde i annen etasje og far ute i en garasje tjue meter fra huset. 

Lånte ut penger

Mannen var pensjonert fra det svenske forsvaret.

Politiinspektør Noli A. Cernio sier at familien var kjent for å være vennlig og gjestmild.

Den svenske forsvarspensjonisten og hans kone drev med utlån av penger, og  politiet sjekker dermed en mulig teori for at de kunne være i søkelyset for ranere.

Men etterforskerne vet foreløpig ikke hva som er blitt borte fra huset. Familien hadde ikke hushjelp, og bodde langt fra naboer på et lite sted som heter Sitio Catap ved Sibonga på øya Cebu.