Rovmord-teorien styrket

Tekniske funn underbygger politiets hovedteori om at den 29 år gamle tobarnsmoren ble drept av en innbruddstyv. I dag vil Haugesund-politiet endevende byens knallharde kriminelle miljø i jakt på opplysninger om drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedteorien er at kvinnen, som ble funnet død da politiet tok seg inn i boligen hennes i Grutlekleiva nord i Haugesund søndag kveld, ble drept av en innbruddstyv. Politiet har gjort funn som styrker teorien, men har få ledetråder i jakten på gjerningsmannen.

26 etterforskere jakter på den ukjente drapsmannen. Kvinnen ble funnet død i første etasje i sitt hjem, trolig i gangen eller like innenfor døra til stua.

Innbruddstyv

Politiet tror kvinnen enten overrasket en innbruddstyv, eller at en person med et hittil ukjent motiv tok seg inn i huset for å utføre et planlagt drap. Kilder i Haugesund-politiet framhever at narkotikamiljøet i byen er beinhardt, og at innbruddsteorien derfor er høyaktuell.

Den drepte hadde skader etter grov vold, men politiet har lagt lokk på alle detaljer.

Politiet er livredd for å oppleve en ny sak der en eventuell tiltalt hevder han bygde en tilståelse på opplysninger som stammet fra politiet og pressen, slik Haugesund-politiet opplevde i Birgitte Tengs-saken.

Klokka 19.30 i går kveld ble liket av kvinnen båret ut av huset. I dag vil kvinnen bli obdusert ved Gades institutt i Bergen.

Eksmannen slo alarm

Det var kvinnens fraseparerte mann som varslet politiet i 21-tida søndag kveld. Da han kom til Grutlekleiva fikk han ikke kontakt med sin fraseparerte kone. Han kom for å levere barna han hadde vært sammen med i helga.

Da eksmannen oppdaget et knust kjellervindu kontaktet han politiet.

Seks Kripos-etterforskere er på plass i Haugesund, ledet av Olaf Seljesæter og Tore Per Bakken.

Eksmannen satt i avhør hos Haugesund-politiet hele natt til i går. Han skal ha forklart seg om sine bevegelser i helga, og har status som vitne.

- Vi har ingen mistenkte i saken, sier politiadvokat Thor Buberg i Haugesund politidistrikt.