- Roxette fornedrer kvinner

Når en mann slår en golfball opp i skrittet på en kvinne, sier MTV stopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 2. april er Roxette klar med sitt comeback-album «Room Service».

Per Gessle og Marie Fredriksson, som utgjør den svenske superduoen, har begge vært musikk-kjendiser i nesten to tiår uten å provosere noen nevneverdig. Men nå altså ser uskyldens tid ut til å være forbi.

Det er videoen til førstesingelen «The centre of the heart (is a suburb to the brain)» som nå skaper rabalder.

Programsjef på MTV, Mats Jakell, sier til Expressen at de kun kan sende videoen mellom klokka 21 og 06. Kanalen må sensurere videoen om de ønsker å sende den på dagtid. Hvis ikke risikerer de høye bøter og i verste fall sendeforbud.

Musikkanalen reagerer spesielt på scenene hvor en kvinne sitter mot en vegg. En mann står foran henne og sikter med en golfkølle. Mot slutten av videoen slår mannen golfballen opp mellom beina på kvinnen.

- Synes du scenen er kvinnefornedrende?

- Ja, hvem skulle kunne si noe annet? mener Jakell.

Han forstår ikke hva scenen har i videoen å gjøre i det hele tatt, men er inneforstått med regissør Jonas Åkerklunds tendens til å tøye strikken.

Åkerlund har tidligere regissert videoer for blant andre Cardigans, Prodigy og Metallica. Sist gang han ble sensurert var da MTV i USA fant Madonna-videoen «Music» for vågal og bluret de verste bikiniscenene.

Regissøren sier han godt kan klippe i videoen hvis MTV ønsker det.

FOR STERKT: Denne golf-putten ble for sterk for MTV. <br><img src="/vignetter/kam.gif" width="14" height="10" border="0"><font face='verdana, arial, helvetica, sans-serif' size='-2'><img src='/gfx2/pil-000000.gif' width='5' height='5'> <a href='http://tv4.se/media/ram/TV4noje0227roxette.ram'>Se videoen på TV4 og døm selv!</a></font>