Valg i Alabama

Roy Moores talsmann får verden til å riste på hodet

Full uenighet om bibel-sverging.

BIBEL-SVERGING: CNN's Jake Tapper diskuterer bibel-sverging med Roy Moore's kampanjetalsmann Ted Crockett. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALABAMA / OSLO (Dagbladet): I natt tapte den kontroversielle Alabama-politikeren Roy Moore senatvalget i Alabama.

Ikke mange timer før Moore selv stemte, ble hans pressetalsmann, Ted Crockett, intervjuet av CNN. Da fikk han spørsmål han tilsynelatende fikk problemer med å svare på.

- Sverge på bibelen

- Roy Moore har sagt at han ikke vil at en muslimsk kongressmann skal sitte i kongressen? Hvorfor det? spør CNNs Jake Tapper.

- Fordi du må sverge på bibelen før... Jeg måtte det, begynner Crockett.

- Jeg gjorde det. Jeg har blitt offisielt valgt tre ganger, og jeg måtte sverge ed på bibelen, fortsetter han - og videre:

- Du må sverge ed på bibelen for å bli valgt som en kongressmann i USA. Han (Moore) antyder at en muslim ikke kan gjøre det etisk sett, ved å sverge på bibelen, sier Crockett, før han blir avbrutt av Tapper, som sier:

- Du må faktisk ikke sverge på den kristne bibelen. Man kan sverge på hva som helst - jeg vet ikke om du visste det? Man kan sverge på en jødisk bibel...

Se hvordan samtalen ender i videoen øverst i saken.

Anklager

De siste meningsmålingene i forkant av valget i Alabama viste at Moore hadde en ledelse på motkandidaten og demokraten Doug James.

Likevel tapte forhåndsfavoritten. Dette i etterkant av flere anklager om overgrep og upassende seksuelle tilnærmelser.

Totalt har ni kvinner anklaget Moore for upassende seksuell eller sosial oppførsel.

Tre av kvinnene har beskrevet seksuelle overgrep da de var mellom 14 og 28 år.

Flere av de andre har fortalt om hvordan han forsøkte å innlede romantiske forhold med dem da de var så unge som 16 år og Moore var i 30-åra.

Tilhengere: - Heksejakt

Da Dagbladet var på Moores siste valgkamparrangement mandag kveld, var kandidatens tilhengere til stede. To av tilhengerne Dagbladet møtte, forteller at anklagene mot Moore er «heksejakt».

- De kvinnene må ta sakene sine til domstolene. Å dømme Moore offentlig på denne måten er en heksejakt, sier George Durfee, og fortalte at han var på arrangementet mest for å få tak i en «Make America Great Again»-caps.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer