Røyk fra Snøhvit-anlegget har kreftfremkallende stoffer

StatoilHydro kalles inn på teppet av SFT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ledelsen ved Snøhvit-anlegget i Hammerfest kalles inn på teppet av Statens Forurensingstilsyn (SFT) etter å ha avdekket flere avvik under faklingen.

Røyken fra Snøhvit-anlegget inneholder kreftfremkallende stoffer. SFT mener StatoilHydro har brutt regelverket, skriver Finnmark Dagblad. Partene skal møtes i neste uke

Ifølge avisen viser en ny SFT-rapport at utslippene fra gassfakkelen har vært langt høyere enn tillatt. Informasjonssjef Sverre Kojedal ved Snøhvit sier imidlertid til NRK at de anser at de har holdt seg innenfor de utslippstillatelsene som foreligger.

Det SFT først og fremst reagerer på er at de ikke ble varslet om de store utslippene i forbindelse med oppstarten av LNG-anlegget utenfor Hammerfest. Over flere uker har byen blitt sotet ned som følge av gassavbrenningen.

Ikke helsefare 

- Prøvetakingen har vist at sotpartiklene i røyken fra fakkelen binder opp PAH-forbindelser, sier kommunelege Anne Grethe Olsen i Hammerfest til NTB.

Hun sier det likevel ikke er noen grunn til å endre på konklusjonen om at røykutslippene fra Hammerfest ikke er helsefarlige for befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer