Røyk i cockpit på Widerøe-fly

Ingen av de 33 passasjerene om bord kom til skade da det oppsto røykutvikling i cockpiten på et Widerøe-fly på vei fra Leknes til Bodø i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av ERIK VEIGÅRD, NTB

Røykutviklingen oppsto mens flyet var i luften, i en koblingsboks der de strømførende kablene til varmetrådene i siderutene samles.

Pilotene om bord på WF 807 slo umiddelbart av strømmen til varmetrådene da de oppdaget røykutviklingen, og orienterte tårnet på Bodø lufthavn om situasjonen. Røykutviklingen opphørte da strømmen til koblingsboksen ble slått av.

Brannberedskap

Dash 8-flyet landet på Bodø lufthavn klokken 12.40, cirka 40 minutter etter at det tok av fra Leknes. Brannvesenet på flyplassen var i beredskap, men landingen foregikk helt kontrollert. Nede på bakken sto flyet er par minutter på rullebanen, før det takset for egen maskin til oppstillingsplassen. Der ble passasjerene sluppet av på vanlig måte.

Med unntak av tre passasjerer som hadde det travelt med å rekke videre flyforbindelse, fikk alle som var om bord en orientering av kapteinen om hva som hadde skjedd.

Ikke nødlanding

- Selv om brannvesenet var i beredskap, var ikke dette en nødlanding slik vi definerer det. Så vidt jeg har forstått var røykutviklingen heller ikke stor, sier Widerøes informasjonsdirektør Martin Lohne til NTB.

Bortsett fra at noen passasjerer kjente litt røyklukt mens flyet var i luften, var det lite passasjerene merket til hendelsen, som ifølge regelverket skal rapporteres skriftlig til Luftfartsverket. Flyet er tatt ut av trafikk for å bli gransket.

(NTB)