Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røykeloven opp i røyk

KRAGERØ (Dagbladet): I går var det full jubel på stampuben i Kragerø. Lille Kragerø er det første drikkestedet i landet som fullt lovlig blåser en lang marsj i røykeloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunelegens dispensasjon fra røykeloven falt i smak hos stamkundene.

- Glimrende. Dette er det beste stedet i by'n; puben er møteplass og sosialkontor på samme tid. Her er det aldri noe bråk, sier stamkunde Bjørn Fosso. Han skyller ned ølet for tørsten og ruller seg en feit Tiedemanns rød.

Dispensasjon

Innehaver Mariann Eriksen (29) er svært populær blant stamgjestene. Hun har drevet det vesle drikkestedet siden 1989. Lokalet er lite. Derfor er det umulig å drive stedet etter myndighetenes strenge røykelov. Eriksen søkte om dispensasjon, og kommunelegen sa ja.

- Alternativet ville vært å stenge sjappa.

Mariann selger øl og vin. Og røyk. Til og med enkeltsigaretter får du kjøpt på Lille Kragerø, til fire kroner stykket.

Få ikkerøykere

- Det er ikke så mange ikkerøykere som kommer hit, men et par-tre stykker har vi vel. Ingen har klaget, sier hun.

- Vi er ikke så religiøse, vi som går her, forklarer Bjørn.

Sidemannen Gunnar Minde stemmer i:

- Mariann er super. Hun er elsket av alle.

Grunnen til at den unge pubvertinnen er ekstra populær er at hun åpner dørene tidlig. De andre stedene kan ikke frekventeres før på ettermiddags- og kveldstid. Til sommeren håper Mariann å starte uteservering i tilknytning til ølstua.

- Da kan jo ikkerøykere også kose seg, sier hun.

LOVLIG RØYK: Full jubel på stampuben Lille Kragerø i går. Røykeloven er strøket, til glede for formiddagskundene Bjørn Fosso, Gunnar Minde, Sigvart Halvorsen, Fredrik Marthinsen og Inger Mai Nilsen. Innehaver Mariann Eriksen i forgrunnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!