Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røykeloven skaper trøbbel

Folk som skal ut å ta seg en blås, stikker fra barregninga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at røykeloven trådte i kraft opplever utesteder til stadighet at røykere stikker fra regninga.

Folk har en lavere terskel for å stikke av fra regninga når de allerede står ute på gata med ytterjakka på, sier Baard Fiksdal i Reiselivsbedriftenes Landsforening til Dagsavisen.

Det finnes ingen konkrete tall på hvor mye utelivsbransjen har tapt på uærlige kunder som stjeler drikkevarer og middag, men etter at røykeloven kom har problemet vært tydlig merkbart og økende.

På Clodion Art Café i Oslo er de godt kjent med problemet.

- Før røykeloven var det kanskje en i uka som stakk av fra regninga. Nå er det to til tre, noen ganger enda flere, opplyser daglig leder Vibeke Slatheim til Dagsavisen.

Problemet er størst på restauranter ettersom man gjør opp for seg etter at man har blitt servert og traktert. På puber og barer betaler man som regel i det man får drikkevarene eller legger betalingskortet sitt igjen i baren.

NYE PROBLEM:</B> Røykelovens far, Dagfinn Høybråten hadde kanskje ikke tenkt over at røykere gjør seg til kjeltringer med den nye loven.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media