Røyken legges ned

Styret i Avinor hørte ikke på de ansattes bønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Styret i Avinor har sittet samlet siden klokka 12 i dag for å avgjøre den betente flyttesaken. Avgjørelsen var ventet klokka 17.30, men spørsmålet krevde mer tid å finne svar på.

Men like før klokka 19 la de avgjørelsen fram for omverdenen. De går inn for å legge ned kontrollsentralen på Røyken. Samtidig skal en ny sentral stå ferdig på Sola i 2008.

Instillingen styret fikk fra Avinors ledelse var å legge ned kontrollsentralen på Røyken og samle hele flykontrollfunksjonen for Sør-Norge ved Sola utenfor Stavanger. Dette mener de vil gi en årlig besparelse på omlag 24 millioner kroner.

Flyr som normalt

Det var denne innstillingen som førte til at flygelederne på Røyken sykemeldte seg, og skapte massivt flykaos over hele landet mandag 27. september.

Om avgjørelsen fører til flere sykemeldinger eller aksjoner blant flygelederne på Røyken gjenstår å se. Men til flere medier har de ansattes tillitsvalgte i dag sagt at de er forberedt på at vedtaket ville bli negativt.

- Folk er skuffet, men ikke overrasket. Dette føyer seg inn i rekken av det vi har opplevd til nå i dette skandaløse prosjektet, sier Paul Johannessen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer