Røykende sjimpanse reddet fra dyrehage

Dyrevernere evakuerte Omega (12) fra Libanon til Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tolvårige sjimpansen Omega har aldri klatret i et tre eller truffet artsfrender. Mesteparten av livet har han sittet i et bur - og røyket sigaretter, ifølge AP.

Mandag tok dyrevernere affære og evakuerte den nikotinavhengige menneskeapen fra en dyrehage i Libanon, og satte ham på et fly til Brasil. Meningen er at han resten av livet skal få frihet til å leve tilnærmet som andre sjimpanser.

Plukket opp sneiper I sine tidlige år tjenestegjorde Omega i en lokal restaurant, der han serverte vannpiper til kundene og røykte for å underholde dem. Da han ble for stor til dette og ble satt i bur to år gammel, fortsatte han å røyke fordi publikum kastet sneiper til ham.

Ifølge Jason Meier i dyreverngruppa Animals Lebanon har han ingen planer om å slutte.

- Dersom noen kaster en sigarett til ham, tar han den straks opp og røyker den, sier Meier.

Ifølge AP har dyr så godt som ingen rettigheter i Libanon, et av tre arabiske land som ikke har undertegnet den internasjonale avtalen om handel med truede dyrearter (CITES).

Smugling Sjimpanser og andre utsatte arter blir jevnlig smuglet til Midtøsten, der de står på utstilling på hoteller, i private dyrehager eller blir solgt som kjæledyr. Evakueringen av Omega er første gang Animals Lebanon har utført en slik operasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer