Røykere får kortere lunsj

Kolleger mener røykere bruker for mye av arbeidstiden på røykepausene sine. Resultatet kan bli kortere lunsjpause for røykerne på Vest-Agder sentralsykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget ble tatt opp i forlengelsen av prosjektet Røykfritt sykehus 2000, skriver Aftenposten.

Etter å ha nådd målet om et røykfritt sykehusområde innen år 2000, viderefører sykehusledelsen røykekampen mot de ansatte.

Det var ifølge Aftenposten Den norske Lægeforenings representant i styret som fremmet forslaget om kortere lunsjpauser for røykerne.

Vanskelig å håndheve

- Forslaget ser verre ut enn hva min intensjon var. Jeg ønsket opprinnelig en egen røykepaviljong, slik at folk slipper å stå ute og røyke. Jeg tror ikke vi kan tvinge noen til å slutte, men hensikten var å gi de litt greie fasiliteter. Dette ble avvist av budsjettmessige hensyn. Deretter foreslo vi at røykerne skulle gå lenger vekk fra sykehuset for å røyke. Det vil i så fall innebære at mer tid går til å røyke, og spørsmålet ble reist om å la dem få valget mellom å spise eller røyke i lunsjpausen, sier overlege Jan Jørgensen til Aftenposten.

Jørgensen sier han ikke tror at røykerne jobber mindre enn ikke-røykerne, men mener det er feil å kalle VAS for et røykfritt sykehus så lenge folk røyker i kriker og kroker utenfor.

Personalsjef Gunnar Hall Skavoll ved sykehuset ser vanskeligheter ved et slikt tiltak. Han nevner kontroll og håndheving av en slik regel som eksempel.