Røykestopp for president Obama

Kona Michelle er stolt og fornøyd.

LIVET PÅ INNSIDEN: Michelle Obama avslører detaljer fra sitt og mannens liv på innsida av Det hvite hus. Her på Harriet Tubman Elementary School i Washington i den 13 desember ifjor. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad
LIVET PÅ INNSIDEN: Michelle Obama avslører detaljer fra sitt og mannens liv på innsida av Det hvite hus. Her på Harriet Tubman Elementary School i Washington i den 13 desember ifjor. Foto: AFP PHOTO/Jewel SamadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstedamen er svært stolt over at president Barack Obama ikke har tatt en røyk på nesten ett år.

Hun sier hun ikke har mast på ham eller presset ham så lenge han har en av verdens mest stressende jobber.
-Når noen gjør noe som er rett, så ikke mas på dem, sier hun spøkefull til avisa USA Today, og legger til at hun vet det har vært en stor utfordring for ektemannen.

Forbilde for døtrene Michelle Obama sier at mannen har villet slutte for å kunne se sine døtre Mahalia og Sasha inn i øynene og si at han ikke røyker.

Det har vært mye interesse for Obamas røyking, og hans kamp for å slutte, i amerikanske medier.

At han nå endelig ser ut til å ha fått styring på sin tvilsomme vane, kom fram i et større intervju med flere reportere i Det hvite hus, hvor en rekke temaer kom opp.

Ekteskaps-oppskriften
Michelle Obama snakket blant annet om sin egen hjertesak «Let´s Move»for å få slutt på fedme blant barn. Den nasjonale kampanjen skal trappes opp i de neste to årene, og hun vil komme med flere nyheter de nærmeste dagene.

Under middagen, hvor det blant annet ble servert grønnsaker fra Det hvite hus´ egen kjøkkenhage, avslørte hun sin og mannens strategi for å beholde et sterkt ekteskap: «Mye latter».
Hun lot hun seg imidlertid ikke friste til å si noe om sin holdning til homofile ekteskap.

«Det blander jeg meg ikke opp i», sa førstedamen.