HMM: Alex Stewart tester bibelen, som vant over koranen i hans uhøytidelige test. Foto: Youtube
HMM: Alex Stewart tester bibelen, som vant over koranen i hans uhøytidelige test. Foto: YoutubeVis mer

Røyket bibelen og koranen, kan få sparken

Advokat forsøkte seg med et skråblikk på koranbrenningsaken. Det kan få konsekvenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Pastor Terry Jones' planer om å lage koranbål 11. september har skapt mye sinne og kostet flere menneskeliv - til tross for at stuntet er avlyst.

Alex Stewart, en australsk advokat, er en av mange ateister som synes det blir altfor mye bråk når noen religiøse fornærmer andre religiøse, så på lørdag gjorde han en fleipete test om hva som fungerer best som rullepapir - koranen eller bibelen.

Sittende med en poste «grønt» (som han seinere påstår var gress fra hagen og ikke marhiuana) og tobakk, ruller han ut jointer og røyker, mens han filosoferer over hva folk blir så opprørt av.

- Med tanke på bøker som bibelen og koranen, bare slapp av - kom dere over det. Det er bare bøker, sier Stewart i klippet han la ut på Youtube.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Brisbane Times melder at advokaten ble kalt inn til møte på universitetet han jobber mandag morgen. Saken vakte også stor interesse i australsk media.

- Universitetet er opplagt ekstremt, ekstremt misfornøyd og skuffet over denne hendelsen, sier professor Coaldrake til avisa.

Stewart og universitetsledelsen ble enige på møtet at Stewart skal ta permisjon på ubestemt tid.

Seinere la Stewart ut en melding på Brisbane Atheists' forum «jeg er ferdig, jeg kommer til å miste jobben min. Pokker.» Meldinga er seinere slettet.

Både kristne og muslimer lot seg fornærme av stuntet til Stewart, som han selv mener var ment som en spøk fordi religiøse lar seg fornærme av hva andre gjør.

- Vi fordømmer dette og våre følelser er såret av denne mannen, sa lederen for Australias muslimer, Sheik Muhammad Wahid.

Ifølge britiske Telegraph har andre muslimske ledere oppfordret muslimer om å ikke reagere på advokatens provokasjon.

PS! Bibelen vant Stewarts test og fikk sju av ti poeng. Koranen er ikke å anbefale - av flere grunner, kanskje, Stewart «følte seg sjuk» etter å ha røyket den.