Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røykte på flytur til Alta. Fikk klekkelig bot

Politiet ventet på passasjeren da flyet landet i Alta.

BOT: En flypassasjer på vei til Alta fikk bot for å røyke på et av flyets toaletter. Bildet er bare en illustrasjon, og det er ikke det aktuelle flyet passasjeren reiste med. Illustrasjonsfoto: Hannah McKay / Reuters / NTB Scanpix
BOT: En flypassasjer på vei til Alta fikk bot for å røyke på et av flyets toaletter. Bildet er bare en illustrasjon, og det er ikke det aktuelle flyet passasjeren reiste med. Illustrasjonsfoto: Hannah McKay / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en dyr flytur for en person som reiste mellom Oslo og Alta tirsdag.

Under turen ble passasjeren tatt i å røyke på et av flyets toaletter, noe som førte til at flyselskapet kontaktet politiet.

Da flyet var vel framme i Alta, sto politiet og ventet på passasjeren.

- Vi arresterte passasjeren da flyet landet. Videre ble han tatt med til stasjonen og avhørt, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Jan Arne Pettersen.

Etter avhøret ble det utstedt et forelegg på hele 12 500 kroner.

- Heldigvis opplever vi ikke slike situasjoner ofte, sier Pettersen.

Bot til svenske

Selv om det ikke er ofte at politiet må behandle slike saker, skjer det noen ganger i året. Dagbladet har også omtalt en liknende sak som gjelder en svenske.

Tidligere i sommer reiste han med en flyging mellom Stockholm og Spania da røykesuget ble for stort. Dermed valgte han å gå på flytoalettet for å røyke, for så å kaste sigaretten i papirkurven.

Ifølge Flysmart24.no fikk mannen et krav fra SAS på hele 170 000 kroner for forholdet. Kravet er det største flyselskapet noen gang har gitt for brudd på sikkerhetsbestemmelsene.

Lovbrudd

Det er hele 32 år siden flyselskapet Widerøe ble først i Norge til å innføre forbud mot røyking på fly. Dette gjør at flyrøyking bryter med minst to lover:

Luftfartslovens paragraf 6.3 sier at «passasjerer plikter å rette seg etter de anvisninger for god skikk og orden om bord som gis av fartøysjefen, den ansvarlige i kabinen eller andre besetningsmedlemmer som fartøysjefen bemyndiger».

Mens tobakksskadelovens paragraf 25 sier at «i lokaler og transportmidler hvor allmennheten har adgang skal lufta være røykfri.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media