Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røykutvikling fra ferje med 335 personer om bord

Det litauiske forsvaret har sendt et helikopter.

RØYKUTVIKLING: Det har vært røykutvikling om bord på ferja «Regina Seaways» i Østersjøen. Foto: EPA / DFDS / NTB Scanpix
RØYKUTVIKLING: Det har vært røykutvikling om bord på ferja «Regina Seaways» i Østersjøen. Foto: EPA / DFDS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omtrent klokka 15 tirsdag ettermiddag meldte det litauiske forsvaret at det hadde oppstått brann på ei ferje i Østersjøen. Det danske rederiet DFDS som eier ferja, uttaler derimot at det ikke dreier seg om en brann.

Om bord på ferja «Regina Seaways» befinner det seg 294 passasjerer.

Ifølge NTB ble det sendt ut en nødmelding klokka 12.45 norsk tid. Meldingen skal ha gått ut på at det har vært en eksplosjon om bord på ferja.

Det litauiske forsvaret har allerede sendt ut et helikopter til ferja, og har ytterligere to til rådighet om nødvendig, sier en talsmann til Reuters.

- Hovedmotoren brøt sammen

Overfor Dagbladet forteller Gert Jakobsen, informasjonssjef i det danske rederiet DFDS som eier ferja, at det ikke dreier seg om en brann.

- Hovedmotoren brøt sammen, noe som førte til mye tykk røyk som satte i gang brannslokkingsanlegget. Da er det prosedyre å gjøre klart for evakuering, sier Jakobsen til Dagbladet.

Ingen skadd

Han understreker at ingen er skadd og at ferja ikke er evakuert. Nå vurderes det om det er nødvendig med ytterligere assistanse eller om ferja kan seile videre selv.

Ferja var på vei til havnebyen Klaipeda i Litauen fra Kiel i Tyskland, og hendelsen fant sted omtrent 50 nautiske mil fra Polen, ifølge Jakobsen.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!