HOPPER: Flypassasjerene ble evakuert via sklie, etter at kabinen ble fylt med røyk i det et SAS-fly på vei til Brüssel skulle ta seg ut på rullebanen på Gardermoen i morges. Foto: Dagbladet-tipser
HOPPER: Flypassasjerene ble evakuert via sklie, etter at kabinen ble fylt med røyk i det et SAS-fly på vei til Brüssel skulle ta seg ut på rullebanen på Gardermoen i morges. Foto: Dagbladet-tipserVis mer

Røykutvikling i fly på Gardermoen

Passasjerene evakuert med sklie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte å ryke kraftig fra SK4743 på vei til Brussel fra gate 10 ved Oslo lufthavn Gardermoen, da flyet skulle ta seg ut på rullebanen i morges.

Brannmannskaper ble tilkalt og flyet evakuert.

- Det har vært en utrykning, og passasjerene er evakuert. Jeg har ikke mer informasjon foreløpig, dette skjedde akkurat, sier medieansvarlig ved Gardermoen, Joachim Westher Andersen, til Dagbladet kl. 08.30.

- I utgangspunktet var det udramatisk, men så ble hele kabinen fylt med røyk, sier Sindre Standal fra Ålesund, som var ombord i flyet.

Flypassasjerene ble evakuert med sklie, og fraktet vekk med busser.

Standal sier at evakueringen gikk veldig tregt.

- Surstoffmaskene kom ikke fram, og de måtte åpne fremre dør tre ganger før sklirenna ville løse seg ut.

- Det var ikke trykkfall og flyet var ikke i lufta. Da skal de ikke ha masker på seg, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Røyk fra motoren  - Jeg står sammen med passasjerene på Gardermoen nå. De har fått en debrief. Stemningen er rolig og fin, sier Knut Morten Johansen til Dagbladet litt over klokka ni i dag tidlig.

Boeing 737-800-flyet som skulle til Brüssel hadde 163 passasjerer om bord.

- Ved oppstart av motor kom det røyk fra motoren inn i ventilasjonsanlegget på flyet, og det kom røyk inn i kabinen. Derfor foretok vi en udramatisk evakuering, sier Johansen.

SAS kan ikke se at evakueringen gikk tregt.

Nytt fly klart - Det var 163 personer som skulle ut av flyet. Alt foregikk i henhold til prosedyre, sier informasjonssjefen.

Knut Morten Johansen sier SAS vil gjøre undersøkelser av røykutviklingen og hva røyken inneholdt.

- Det vil ikke bli tatt blodprøver av passasjerene. Flyet var ikke i lufta, og passasjerene har ikke vært utsatt for noe over lang tid, sier Johansen.

Informasjonssjefen forteller at passasjerene på flyet, som skulle til Brüssel, om kort tid vil befinne seg på et annet fly.

- Vi har allerede et nytt fly klart, og det vil være på vingene innen klokka ti, sier Johansen.