Røykutvikling i t-banetunnel i Oslo

Alle passasjerene evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det utviklet seg røyk i en t-banevogn i tunnelen mellom Majorstua og Nasjonalteateret t-banestasjon i Oslo i kveld. Alle passasjerene som var om bord er blitt evakuert.

- Det var en ubehagelig opplevelse, men det oppsto ingen panikk, sier passasjerer Hans Inge Bollingmo til Dagbladet.no.

Full kontroll

- Det har vært litt røykutvikling i en t-banevogn. Men nå ser det ut til at vi har full kontroll over situasjonen. Vi forsøker å få t-banesettet ut av tunnelen, og slår på strømmen nå snart, sier Jan Vestli, vaktkommandør i Oslo brannvesen, til Dagbladet.no.


Vestli opplyser at alle passasjerene er evakuert ved den gamle Valkyrien stasjon.
 

Brannvesenet er på stedet med om lag 20 mann og brannbiler.

Røykutviklingen skjedde på av togene på linje 5 mot Storo, på banen som gikk 17.00 fra Stortinget t-banestasjon. Først klokken 18.00 ble de siste passasjerene evakuert.

- Vi hørte først et smell fra bakerste vogn. I løpet av 30 sekunder hørte vi to smell til og så et kraftig lysglimt. Lyset gikk, ingen skrek, men folk ble redde da de merket røyken, sier Georg Rønnevige til dagbladet.no. 

RØYK I T-BANEVOGN: Alle passasjerene ble evakuert ved gamle Valkyrien stasjon i Oslo i kveld. Foto: Henning Lillegård
RØYK I T-BANEVOGN: Alle passasjerene ble evakuert ved gamle Valkyrien stasjon i Oslo i kveld. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Fredag kveld ved 21-tiden var T-banetrafikken mellom Majorstua og Nasjonalteateret i gang igjen, med store forsinkelser, melder ANB.