Røykutvikling på danskebåt

En motor eksploderte på «Prinsesse Ragnhild».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedredningssentralen på Sola slo alarm da det like før midnatt ble meldt fra om røykutvikling på danskebåten «Prinsesse Ragnhild».

Color Line-skipet befant seg i Skagerrak da alarmen gikk, med kurs mot Stavanger. 

Redde passasjerer 

Passasjer Hans Christian Stokka er, som mange andre, på julebord på danskebåten.

- Det vi har hørt, er at de har slokket en brann i en motor. De har slått av all strømmen, og vi driver nå rundt i Skagerrak, sier han til Dagbladet.no like før klokken 00.30.

- Det er mange julebord på båten og fryktelig mye folk om bord. En del som sitter her ute virker veldig redde. Flere gråter, sier Stokka.

Røykutvikling

- Det oppsto røykutvikling fra en hjelpemotor som eksploderte, sier Bjørn Magnussen, operasjonsleder ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

DRIVER I SKAGERRAK: «Prinsesse Ragnhild». Foto: SCANPIX
DRIVER I SKAGERRAK: «Prinsesse Ragnhild». Foto: SCANPIX Vis mer

Motorene ble i en periode skrudd av, men like før klokken 01.00 begynte båten igjen å gå for egen motor. Og en halv time senere var de tilbake på rett kurs, mot Stavanger.

- Den går sin gode gang videre nå, sier Magnussen til Dagbladet.no klokken 01.30.

Operasjonsleder Eric Willassen opplyste tidligere at et kystvaktskip ble dirigert i retning «Prinsesse Ragnhild», og at et Sea King-helikopter sto klar.

De ble kalt tilbake da det ble klart at skipet selv hadde fått situasjonen under kontroll.

«Prinsesse Ragnhild» trafikkerer strekningen Bergen-Stavanger-Hirtshals og er på vei fra Hirtshals til Stavanger. Det er ifølge NTB 1130 personer om bord.

Røykutvikling på danskebåt