Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røykutvikling på flytoget

Hjullageret på et av NSBs flytog gikk i stykker og førte til røykutvikling og full stans på Lysaker stasjon. Nå skal andre flytog sjekkes for samme feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang at et hjullager på et av de 16 flytogsettene går i stykker. Togsettet som feilen ble oppdaget på, har gått 540 000 kilometer. 12-13 andre flytog, som har gått like langt, sjekkes for den samme svakheten om kort tid.

Når et hjullager ryker, stanser hjulet å gå rundt. Føreren av flytoget som stanset på Lysaker fikk beskjed om feilen via sitt varslingsanlegg i cockpiten på toget. Uhellet førte til røykutvikling på grunn av varmeutviklingen i fettet som finnes i hjullageret. Lukta fra denne røyken er ubehagelig, men ikke farlig.

Det aktulle togsettet, som var på vei fra Asker til Gardermoen, ble tauet inn til verkstedet i Lodalen i formiddag for reparasjon. NSB Gardermobanen regner med å sette togsettet i trafikk i løpet av dagen.

- Vi skal sjekke om togsettet er påført andre skader, og vi må se nærmere på våre inspeksjonsrutiner, sier driftssjef Tom Lund i Gardermobanen til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media