Røys forberedt på sykehusstreik

Oppgjøret starter i dag.

FRYKTER TRØBBEL: Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys aner konflikt under lønnsoppgjøret. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FRYKTER TRØBBEL: Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys aner konflikt under lønnsoppgjøret. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) er forberedt på at lønnsoppgjøret i offentlig sektor kan føre til streik blant ansatte i skoler, sykehus og eldreomsorg.

Oppgjøret starter i dag, og i tillegg til forhandlinger om eventuelle økonomiske tillegg, skal partene bli enige om tilpasning av offentlig tjenestepensjon og AFP til ny folketrygd, opplyser Fornyings- og administrasjonsdepartementet på sine nettsider.

- Forhandlingene om pensjonsordningen kan føre til arbeidskonflikt, sier Røys til NRK.

Hun viser til at arbeidstakerorganisasjonene fikk et viktig kort i fjor da det ble enighet om at det skal være streikerett på offentlig pensjon.

Røys mener oppgjøret kan bli krevende. Dersom partene ikke blir enige, kan det bli streik blant lærere og i omsorgssektoren fra slutten av mai.

Unio-leder Anders Folkestad sier i utgangspunktet nei til endringer som svekker dagens pensjonsrettigheter.

- Vi skal ha like god pensjon i framtiden, men det skal altså skje en tilpasning til den nye folketrygden, sier Folkestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer