Røyskatten prøver og prøver, men får det ikke til

Sulten røyskatt ville meske seg med boknafisk i påsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bjørn Kenneth Hansen fra Svolvær fikk seg en uvventet gjest utenfor stuevinduet tirsdag i denne uka. Da han satt i stua si hørte han plutselig noen rare lyder fra gårdsplassen.

- Jeg hørte noen merkelige lyder utenfra og snudde meg for å se ut av vinduet. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg så denne karen, sier Hansen til Dagbladet.

For utenfor vinduet så han en røyskatt som hadde kommet på besøk. Røyskatten er ikke særlig glad i mennesker og er derfor et sjeldent syn.

«Mission impossible» Men som du kan se i videoen over, røyskatten kom ikke på besøk uten grunn.

Hansen henger nemlig opp boknafisk på gårdsplassen sin, og denne gangen hadde han hengt opp fisken på provosorisk vis på en stige. Røyskatten hadde tydeligvis lukta godsakene, for da Hansen så ut av vinduet var dyret i full gang med å prøve å få seg litt fisk.

- Jeg har bodd her i 20 år og dette er bare den andre gangen jeg ser en røyskatt, sier Hansen.

Men det sjeldne besøket ble kanskje en bomtur for røyskatten. Som du kan se i videoen over prøver dyret etter beste evne å få seg litt mat, men det var ikke lett.

- Fisken var kanskje for tung for ham. Han prøver jo så godt han kan, da, sier Hansen til Dagbladet.

Hatt besøk av rev tidligere - Jeg tror han var er i rundt fem minutter. Da jeg gikk ut for å prøve å filme han fra en bedre vinkel hadde han forsvunnet, legger han til.

Også tidligere har det forsvunnet fisk fra gårdsplassen, men da var det en annen kar som var ute på ferde.

- Ja, det var nok en rev. Vi tror det, for han kom tilbake dagen etter og ville ha mer, sier Hansen.