Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rubelkursen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Etter uker med uro i det russiske finansmarkedet ble rubelen devaluert i går. Riktignok hevdet statsminister Kirijenko i god sovjetisk stil at det ikke var skjedd noen devaluering: rammene for vekslingskursen var bare justert med nærmere 50 prosent. Men gatemarkedet for dollar reagerte øyeblikkelig, og ga over ni rubler for én dollar, mot vel seks tidligere. I og med at vel halvparten av alle matvarer i Russland er importert, kan befolkningen vente seg betydelig prisstigning.
  • Dette skjer til tross for president Jeltsins forsik-ringer fredag om at en devaluering ikke kom på tale og at prisene lå fast. Nå vil ingen statsmann varsle en devaluering, men en garanti om det motsatte er heller ikke videre klokt. Russlands problem er manglende tillit mellom folk og statsmakt. Igjen har myndighetene valgt å løse øyeblikkelige problemer ved å gjøre det grunnleggende problemet større.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media