Ruben (25) var på vei hjem fra jobb da han plukket opp to haikere. Minutter etterpå ble han slått bevisstløs

To haikere angrep Ruben.

HAIKERE: Ruben Nilsen (bildet) ville gi to haikere skyss, men ble slått bevisstløs rett etterpå: - Er dette takk for hjelpa liksom? Spør Ruben (25) dagen etterpå. Foto: Privat
HAIKERE: Ruben Nilsen (bildet) ville gi to haikere skyss, men ble slått bevisstløs rett etterpå: - Er dette takk for hjelpa liksom? Spør Ruben (25) dagen etterpå. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det som skulle være en hyggelig gjerning, endte med noe helt annet.

I går kveld var Ruben Nilsen (25) fra Arendal på vei hjem fra jobb. På en bussholdeplass så han to menn med tommelen i været. Ruben tenkte han skulle være snill, og stoppet derfor bilen og tilbød haikerne skyss.

- Alt virket normalt

- Alt virket helt normalt. De var veldig hyggelige, men da de satte seg inn i bilen begynte de å slå meg hardt, sier Ruben Nilsen til Dagbladet.

To menn, der en satte seg på passasjersiden og den andre i baksetet, begynte å slå Ruben kraftig i ansiktet og i magen.

- Jeg husker veldig lite. Jeg husker at det var veldig vondt, og plutselig ble alt svart, sier Ruben, som forteller at han prøvde å forsvare seg, men at alt gikk så fort før han besvimte.

Krabber ut av bilen

Da han våknet, trolig 15 til 20 minutter etterpå, krabbet han ut av bilen for å få tak i hjelp. Han forteller at han var så kvalm at han måtte spy fordi han hadde vondt.

En tilfeldig person stoppet ved bussholdeplassen der Ruben lå i kulda, og både politi og ambulanse kom på stedet ikke lenge etterpå. Med ambulanse ble han fraktet til Arendal sykehus. Natta ble tilbragt på sykehuset.

BLE SLÅTT BEVISSTLØS: Ruben Nilsen (25) fikk hjernerystelse etter at han ble slått bevisstløs i går. Foto: Privat
BLE SLÅTT BEVISSTLØS: Ruben Nilsen (25) fikk hjernerystelse etter at han ble slått bevisstløs i går. Foto: Privat Vis mer

- Ansiktet er hovent, jeg har fått hjernerystelse og er svimmel. Det blir nok noen blåmerker, men dette kunne gått mye, mye verre, sier Ruben.

Hendelsen skjedde i 22.30-tida i går kveld på Østre Tromøyvei i Arendal. Politiet bekrefter overfor Agderposten, som først omtalte saken, at de fikk melding om voldsepisoden.

Takk for hjelpa

25-åringen ble i ettermiddag skrevet ut av Arendal sykehus. Hendelsen er anmeldt til politiet.

Mennene, som skal være i midten av 20-åra, tok hverken med seg mobil eller lommebok etter at slo Ruben bevisstløst. Han ene var mørk og han andre hvit, og begge var «vanlig» kledd.

- Det er skikkelig irriterende at dette er takk for hjelpa. De var noen ordentlig drittsekker, sier Nilsen.

Vil tenke seg om neste gang

Ruben understreker at det vil være lenge til neste gang han plukker opp noen haikere.

- Jeg vil ikke anbefale noen å plukke opp noen seint på kvelden. Jeg kommer nok til å tenke meg om en eller to ganger før jeg gjør det neste gang, og kommer til å tenke meg ekstra om dersom det er flere enn en som haiker, sier Nilsen og legger til:

- Det skal ikke være sånn at vi må tenke oss om for å plukke opp folk, men dessverre har det blitt sånn, sier Nilsen.